színes ruhák mosása

Színes ruhák mosása

Színes ruhák mosása – Mire kell figyelned?

A színes ruhák (beleértve a feketét is) első mosásakor gyakran színt engednek. Ezért mindig külön kell mosni őket.  A rikítóbb színűeket első alkalommal áztassa és centrifugázd külön. Sajnos én már jártam úgy, hogy […]

a fürdőruhám megfogta a fehér nadrágom. Pedig, egy fürdőruháról eszembe se jutott, hogy foghat. Ha van időd, a mosás előtt áztasd be egy lavorba, meleg vízbe az új szerzeményt, és azonnal meglátod, hogy engedi-e a színét.

A fekete ruhák hamar elveszítik eredeti színüket, ezért csak alacsony hőfokon és rövid mosási programmal szabad őket tisztítani. Emellett fontos, hogy a mosógépbe helyezés előtt a sötét színű ruhákat és a farmereket is kifordítsuk.

A gyapjú a legérzékenyebb, maximum 40 fokon lehet mosni, A centrifugára pedig különösen kell figyelni. Szerencsére már sok szárítógépben vannak kímélő programok, sőt kimondottan gyapjúra való funkciók. Vigyázz a kényes ruhadarabokra! A nejlonharisnyát kézzel mosd, a melltartót, csipkés hálóinget pedig tegyed mosóhálóba. Ez a praktikus háló óvja a ruhát miközben mozog a dobban, és óvja a dobot is pl. a melltartó merevítő okozta sérülésektől.

Ne adagold túl a mosószert! A ruhák attól nem lesznek tisztábbak, ha túl sok tisztítószert teszel az adagolóba! Sőt! Ha a mosószer benne marad a szövetekben, irritálhatja a bőrödet és hosszútávon allergiás, ekcémás kiütéseket okoz. Készítenek már olyan mosógépeket amelyek maguk adagolják a mosószert. Ez a legjobb választás, hiszen ezzel spórolhat is.

A Mr Mosi önkiszolgáló mosodákban ilyen mosógépeket használunk. A mosószert és az öblítőt a gép automatikusan adagolja. A mosáshoz a tisztítószerekről mi gondoskodunk és garantáljuk, hogy a legjobb minőséget használjuk.

A színes ruhák mosása kis körültekintést igényel, de ha megfogadod a tanácsomat, akkor megóvhatod és még sokáig hordhatod kedvenc ruháidat.

Ha kíváncsi vagy, hogyan moshatók mosógépben a cipők, olvasd el ezt a tippemet is: Cipők mosása mosógépben